Zoeken
Seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding: ook een deel van de opvoeding

Opvoeden is je kind begeleiden bij de hele ontwikkeling. De relationele en seksuele ontwikkeling hoort hier ook bij. Vanaf de geboorte maken kinderen verschillende fases in hun ontwikkeling mee. Ze ontdekken hun lichaam, vormen een zelfbeeld, leren over sociale omgang en later ook seksueel gedrag. Als ouder heb je grote invloed op de sociaal-emotionele en seksuele ontwikkeling van je kind. Bewust en onbewust. Zoals:

- hoe je zelf met mensen en relaties omgaat,
- wat jouw opvattingen zijn,
- waar je wel en niet over praat,
- en hoe je daarover praat.

Het zijn allemaal voorbeelden voor je kind. Als ouder ben je hét rolmodel voor je kind. Wat geef je je kind (onbewust) mee?

Je geeft als ouder/verzorger belangrijke waarden en normen zoals liefde, respect en eigenwaarde mee. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen die jouw kind heeft.

Deze website helpt je om bewust seksuele opvoeding te geven. Op een manier die past bij jou én bij de verschillende ontwikkelingsfases van je kind tot 18 jaar. Per thema krijg je tips en antwoorden van andere ouders op veel gestelde vragen.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.