Zoeken
Specifieke thema's binnen seksuele opvoeding

Thema's binnen seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding betekent dat je je kind leert over wensen en grenzen, veiligheid online, jezelf kunnen zijn en veilig vrijen. Zo help je je kind om (als het daar later klaar voor is) veilige en plezierige seksuele relaties aan te gaan wensen en grenzen daarin aan kan geven en van anderen respecteert en zichzelf te beschermen tegen risico’s.
Als je met je kind over relaties en seksualiteit praat, hoef je niet bang te zijn dat je het nieuwsgierig maakt of dat je je kind aanzet tot seksuele handelingen. Je leert je kind juist met seksualiteit om te gaan, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind. Maak van relaties en seksualiteit een normaal onderwerp binnen de opvoeding. Dan is de kans ook groter dat je kind met vragen en problemen naar jou toekomt. En zelf weloverwogen en gezonde keuzes kan maken op dit gebied.

Belangrijke thema's binnen seksuele opvoeding

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.