Zoeken
Een webinar voor ouders

Webinar Online weerbaarheid

Welke ervaringen hebben kinderen online? Hoe beïnvloedt het online leven hun zelfbeeld en weerbaarheid? Met welke gevaren, uitdagingen en kansen worden ze geconfronteerd? Deze vragen staan centraal in het webinar over online weerbaarheid, geleid door mediapedagoog Jacqueline Kleijer en gehost door Elsbeth Reitzema, expert relationele en seksuele vorming bij Rutgers.

Jacqueline bespreekt de online ontwikkeling van kinderen, wat ze tegenkomen en wat hen aantrekt tot de digitale wereld. Ze benadrukt het belang van ouder-kindgesprekken over online media, rekening houdend met de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

Het webinar behandelt verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Wat kinderen online opzoeken en tegenkomen;
  • De aantrekkingskracht van online media voor kinderen;
  • Het concept van mediaopvoeding en hoe dit in de opvoeding geïntegreerd kan worden;
  • Zowel de positieve aspecten als de gevaren van online media, zoals het ongewenst verspreiden van beelden, fake sexting, grooming en sextortion. Ook worden tips gegeven over hoe ouders op een positieve manier met hun kinderen kunnen praten om hun online weerbaarheid te vergroten.

Het webinar biedt waardevolle inzichten en concrete handvatten voor ouders die hun kinderen willen ondersteunen in hun online ontwikkeling.

Bekijk het webinar

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.